Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ



Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος έστω και με πολλά εμπόδια(αναβολές, κακοκαιρία) έφτασε στο τέλος του με την Ελπίς να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς. Στο σημερινό μας κείμενο θα κάνουμε έναν απολογισμό για τα κατορθώματα της ομάδας σε αυτούς τους 13 αγώνες. Οι αριθμοί δείχνουν πως η Ελπίς είναι άκρως ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια, οι πέντε ήττες που έχει ήρθαν στις λεπτομέρειες και από τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα.




Η Ελπίς είχε συνολικά 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες, σκόραρε 25 φορές και δέχτηκε 15 γκολ. Εντός έδρας σε 6 ματς είχε 4 νίκες και 2 ήττες με γκολ 12-5. Μακριά από το γήπεδο μας σε 7 ματς είχαμε ισορροπία σε αποτελέσματα με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες με γκολ 13 υπέρ μας και 10 κατά.


Η πιο ευρεία νίκη μας ήταν το 5-0 επί του Χολομών Ρ/Π την 5η αγωνιστική. Όλες οι ήττες, 5 στον αριθμό  ήρθαν στο ένα γκολ...και από τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Σάρτη 2-1 (εκτός), Ορμύλια 1-2(εντός), Μαρμαράς 2-1 (εκτός), Στανός 1-0 (εκτός), Στάγειρα 1-2 (εντός). Η μοναδική ισοπαλία ήρθε στην έδρα του Νέμεσις Συκιάς (1-1).



Mε 25 γκολ ενεργητικό η Ελπίς ήταν η 6η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, ενώ με 15 γκολ παθητικό η 4η καλύτερη άμυνα. Τα γκολ ήρθαν με 9 διαφορετικούς σκόρερ, τα 14 με σουτ μέσα από την περιοχή, 3 με σουτ έξω από την περιοχή, 4 με πέναλτι, 2 με κεφαλιά, 1 με φάουλ και ένα αυτογκόλ. Η κόκκινη του Βασίλη Αγγελή στο εντός έδρας ντέρμπι με την Ορμύλια ήταν και η μοναδική που αντίκρισε παίκτης της Ελπίς. Οι αντίπαλοι της Ελπίς αντίκρισαν δύο φορές την κόκκινη κάρτα (Νέμεσις, Νικήτη) αλλά και τις δύο φορές στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μόνο μια φορά δεν κατάφερε η Ελπίς να σκοράρει στην έδρα του σκληροτράχηλου Στανού, ενώ το μηδέν στην άμυνα κράτησε στις εντός έδρας νίκες με Παλαίοχωρα, Μεταγγίτσι και Νεοχώρι.


Το απόλυτο σε συμμετοχές με 13 είχαν οι Γρηγόρης Καραβασίλης,Πανταζίδης και Κώστας Γκρίλης. Ο Πεγιούδης σε ηλικία 14 χρονών έκανε ντεμπούτο την περασμένη Κυριακή στον εκτός έδρας αγώνα με την Νικήτη.


Ο Νέστωρ είναι το πρώτο βιολί στην επιθετική λειτουργία της Ελπίς αφού σκόραρε 6 φορές και μοίρασε 8 ασίστ σε μόλις 11 συμμετοχές. Ο Σινιακού με 5 γκολ σε 8 συμμετοχές ακολουθεί, ενώ ο Καραβασίλης με 4 γκολ και 2 ασίστ είναι επίσης σημαντικό γρανάζι στα πλάνα του προπονητή μας Αριστοτέλη Φλέσσα. Με δύο γκολ με εκτελέσεις πέναλτι αλλά και δύο ασίστ ο Πανταζίδης εκτός από την θωράκιση στην άμυνα βοήθησε και στο επιθετικό κομμάτι.


Ας δούμε τώρα τα video με τα highlights από τα 13 ματς της Ελπίς.

1η αγωνιστική ΣΑΡΤΗ-ΕΛΠΙΣ 1-2 (Νέστωρ)
Ξεκάθαρο άδικο αποτέλεσμα για την Ελπίς που προηγήθηκε με τον Νέστωρ, αλλά ο διαιτητής Κουρίδης που δεν έδωσε δύο πέναλτι και ο επόπτης Παυλούδης που ακύρωσε γκολ για ανύπαρκτο οφσάιντ επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φτάσουν στην ανατροπή πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης στο 92'. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.





2η αγωνιστική ΕΛΠΙΣ-ΔΟΥΜΠΙΑ 3-1(Σινιακού 2, Πανταζίδης πεν.)
Εύκολη νίκη για την Ελπίς που προηγήθηκε με 3-0 και παρότι χαλάρωσε στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.



3η αγωνιστική ΕΛΠΙΣ-ΟΡΜΥΛΙΑ 1-2(Νέστωρ)
Ίσως η μοναδική από τις πέντε ήττες της Ελπίς μέχρι τώρα που ήταν απόλυτα δίκαιη αφού η Δόξα Ορμύλιας ήταν ανώτερη και πιο αποφασιστική και έφτασε στην νίκη. Ο Νέστωρ με φοβερό φάουλ είχε ισοφαρίσει προσωρινά. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.




4η αγωνιστική ΜΑΡΜΑΡΑΣ-ΕΛΠΙΣ 2-1(Καραβασίλης)
Ακόμη μία άδικη ήττα για την Ελπίς που στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στον Μαρμαρά, ισοφάρισε με τον Καραβασίλη όμως ο διαιτητής Αθανασίαδης με την επόπτρια Τσακίρη δεν επέτρεψαν να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Πεντακάθαρο πέναλτι στον Αρδά έγινε επιθετικό φάουλ, κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα που πιάνει την μπάλα εκτός περιοχής...δεν δόθηκε ποτέ, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.




5η αγωνιστική ΕΛΠΙΣ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 5-0 (Σινιακού 2, Καραβασίλης 2, Νέστωρ)
Η πιο ευρεία νίκη της Ελπίς που δεν άφησε περιθώρια στο νεανικό σύνολο της Παλαιόχωρας με τον Νέστωρ να μοιράζει 3 ασίστ και να σκοράρει. Από δύο πέτυχαν ο Σινιακού και ο Καραβασίλης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.



6η αγωνιστική ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΕΛΠΙΣ 1-4(Σινιακού, Καραβασίλης, Πανταζίδης, Μίχος)
Μεγάλη νίκη στο τοπικό ντέρμπι για την Ελπίς που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως ήταν αποφασισμένη για την νίκη. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.




8η αγωνιστική ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΥΚΙΑΣ-ΕΛΠΙΣ 1-1(Νέστωρ)
Παρότι η Ελπίς ήταν ανώτερη προηγήθηκε στο σκορ με τον Νέστωρ, απώλεσε όμως σημαντικές ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν και μάλιστα στο τέλος να χάσουν ευκαιρία ακόμη και για την ανατροπή. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.




9η αγωνιστική ΣΤΑΝΟΣ-ΕΛΠΙΣ 1-0
Δυνατό ματς με ένταση πολλές μονομαχίες και τον νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Το μοναδικό ματς που η Ελπίς δεν βρήκε δίχτυα κάνοντας ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους όπως τα βρήκε σκούρα κόντρα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο ρέφερι Παυλίδης δεν απέβαλλε όπως θα έπρεπε τον Μαριανό για χτύπημα εκτός φάσης τον Αρδά μόλις στο 20'.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.




10η αγωνιστική ΕΛΠΙΣ-ΝΕΟΧΩΡΙ 1-0(Φλέσσας)
Είχε την υπεροχή την Ελπίς σε όλην την διάρκεια του αγώνα, δεν υπήρχε όμως καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα η νίκη να έρθει δύσκολα με μακρινό σουτ του Φλέσσα και λάθος εκτίμηση του αντίπαλου τερματοφύλακα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.




11η αγωνιστική ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ-ΕΛΠΙΣ 1-2(Νέστωρ πεν., Φλέσσας)
Τεράστια νίκη για την Ελπίς στην δυνατή έδρα του Τορωναίου. Παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο λεπτό η Ελπίς δεν πτοήθηκε και γύρισε το ματς πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν αμφίρροπο με τους γηπεδούχους να πιέζουν και την Ελπίς να προσπαθεί να καθαρίσει την νίκη με αντεπιθέσεις όμως το τελικό σκορ δεν άλλαξε. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.





12η αγωνιστική ΕΛΠΙΣ-ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ 1-0 (Νέστωρ πέν.)
Μέτρια εμφάνιση για την Ελπίς που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και η νίκη ήρθε με το πέναλτι που κέρδισε ο Φλέσσας και εκτέλεσε εύστοχα ο Νέστωρ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.



7η αγωνιστική ΕΛΠΙΣ-ΣΤΑΓΕΙΡΑ 1-2 (Γκρίλης)
Η Ελπίς στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Αριστοτέλη και ηττήθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να υπερέχουν στο πρώτο αλλά την Ελπίς να κυριαρχεί στο δεύτερο να ισοφαρίζει, να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 2-1 πριν δεχθεί το 1-2 στο 92'. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.





13η αγωνιστική ΝΙΚΗΤΗ-ΕΛΠΙΣ 2-4(Μπουμπούρης 2, αυτογκόλ, Θεολόγου)
Ουσιαστική και αποτελεσματική η Ελπίς, χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της πέτυχε 4 γκολ και πήρε ένα σπουδαίο διπλό την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου